دکتر امیررضا برومند

افسردگی (Depression)

افسردگی به انگلیسی Depression جزو اختلالات خلقی طبقه بندی شده است. افسردگی با بی احساسی، خشم، غم و اندوه همراه است که باعث مختل شدن فعالیت های روزمره ی فرد می شود.

مطالعات اخیر نشان داده که اختلال افسردگی اساسی در بین تمامی اختلالات روانپزشکی، بیشترین شیوع را در کل دوران زندگی افراد دارد. این آمار نشان دهنده ی آن است که این بیماری بسیار شایع و رایج است.

افراد به شکل های مختلفی افسردگی را تجربه می کنند. افسردگی ممکن است در کار روزانه شما مشکل ایجاد کند و میزان بهره وری شما را کاهش دهد. همچنین می تواند بر روابط و وضعیت جسمی شما تأثیر گذارد.

گاهی اوقات داشتن غم و اندوه و یا احساس کمبود، بخشی عادی از زندگی است. در زندگی همه درگیر اتفاقات غم انگیز و ناراحت کننده می شوند. اما اگر به طور مرتب احساس بدبختی و ناامیدی دارید، ممکن است دچار افسردگی شده باشید.

افسردگی می تواند علائم مختلفی ایجاد کند که این علامت ها در زنان، مردان و کودکان متفاوت است. این علائم شامل:

احساس غم و اندوه، کاهش انرژی و خستگی، تغییر در اشتها، تغییر در وزن، کم خوابی و یا پر خوابی، نا امیدی، احساس پوچی و بی فایدگی، بی انگیزه بودن، تحریک پذیری، بدبینی، احساس گناه، کاهش میل جنسی، ناتوانی در تصمیم گیری، افکار خودکشی

باید حتما به این نکته توجه شود که افسردگی در اثر بیماری دیگری (مانند دیابت، انواع آلرژی ها، بیماری های عفونی، هپاتیت، سرطان و مشکلات تیروئید) ایجاد نشده باشد و یا ناشی از واکنش به مرگ عزیزان نباشد.

یک نکته مهم در تشخیص اختلال افسردگی این است که شدت این علائم باید به اندازه ای باشد که روی عملکرد شغلی فرد تأثیر نامطلوبی به جای گذاشته باشد.

باید برای تشخیص این اختلال سنجش انجام شود تا مشخص شود که چرخه ی تغییر روحیه فرد چه مدت است و چند روز دوام دارد.

علل افسردگی:

مشکلات جسمی، تغذیه نامناسب، عدم تعادل مواد شیمیایی مغز، ژنتیک، استرس، داروها

روش های شایع درمان افسردگی:

خانواده یا زوج درمانی، روان درمانی، بستری شدن، دارو، روش های کمک به خود

اگر علائم افسردگی را در خود یا اطرافیانتان مشاهده کردید، حتما به پزشک متخصص مراجعه کنید. این بیماری با همکاری خود بیمار قابل درمان است.

به بالا بروید